Gratinované brambory s kotletou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 kg brambor
1 kg vepřové kotlety bez kosti
3 velké cibule
sójová omáčka
400 g smetany ke šlehání
kari koření
muškátový oříšek
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, stejně tak i cibuli. Kotletu nakrájíme na kousky.

  2. Na dno pekáče naskládáme vrstvu brambor, vrstvu cibule a vrstvu masa. Osolíme, opepříme, posypeme vrchovatou lžičkou kari koření a zastříkneme sójovou omáčkou. Takto pokračujeme, až je pekáč plný a poslední vrstvu zakončíme bramborami. Zalijeme smetanou, osolíme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku.

  3. Zaklopený pekáč vložíme do trouby a pečeme asi hodinu na 180°C. Pak odklopíme a pečeme ještě asi 15 minut, než brambory na povrchu zezlátnou. Podáváme jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!