Avokádové lanýžky (Truffles) - dvě varianty

Recepty, Cukroví

Suroviny

1. varianta:
1 zralé avokádo
1/2 tabulky hořké čokolády rozpuštěné ve vodní lázni
2 KL rumu (Božkov, Tuzemák)... nebo můžete dát vanilkový extrakt
špetka soli (opravdu jen malinko)
(Já nemám ráda úplně hořké lanýžky, tak jsem osladila lžící javorového sirupu. Můžete přisladit medem, cukrem apod.)
2. varianta:
(tato varianta je trochu měkčí než první)
1 zralé avokádo
100 g vypeckovaných datlí
1,5-2 PL kokosového oleje
1 PL kvalitního kakaa
1 PL sypké rozpustné kávy (nemusí být, v tom případě 2 PL kakaa)
2 KL rumu (Božkov, Tuzemák)... nebo můžete dát vanilkový extrakt
špetka soli
(Dosladit můžete viz. předchozí varianta)
+ obě varianty: na obalení kakao, mleté ořechy, kokos... dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Postup je velmi jednoduchý. Všechny ingredience vložte do mixéru a až se vytvoří kompaktní hladká hmota, je hotovo. Hmotu přendejte na několik hodin do lednice, aby ztuhla. U první varianty nám ztuhnutí zajistí čokoláda a u druhé datle a kokosový olej.

  2. Po vyjmutí z lednice vytvořte z hmoty kuličky a obalte je v tom, na co máte chuť. Vraťte je ještě na hodinu do lednice. Oboje skladujte v lednici a spotřebujte co nejdříve.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!