Gnocchi s krůtím masem a sušenými rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 balení italských gnocchi
500 g krůtích prsou
2 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 lžičky směsi italského koření
8-10 ks sušených rajčat naložených v oleji
100 g strouhaného parmezánu
100 ml 12% smetany
čerstvá bazalka
sůl a pepř (popř. chilli) dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na menší kostky a dáme aspoň na 2-3 hodiny marinovat do lednice spolu s olejem ze sušených rajčat a italským kořením.

  2. Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu (je to velmi rychlé - cca za 2 minuty vyplavou napovrch a jsou hotové). Současně dáme orestovat naložené maso na rozpálenou pánev. Až se zatáhne, přidáme pokrájená sušená rajčata a chvíli společně podusíme pod pokličkou, než bude maso měkké. Nakonec přidáme uvařené gnocchi (necháme si stranu trochu vody, ve které se vařily), zalijeme smetanou, krátce provaříme a vypneme. Pak už jen přidáme cca polovinu strouhaného parmezánu a pokud se nám zdá omáčka ještě příliš hustá, naředíme ji zbytkem vody, ve které se vařili gnocchi, až na požadovanou konzistenci.

  3. Na závěr můžeme ještě dosolit a dopepřit, ale většinou to není potřeba. Italská směs koření již obsahuje sůl, stejně tak sušená rajčata a parmezán. Kdo má rád ostřejší, může přidat i trochu chilli.

  4. Na talíři zdobíme zbytkem parmezánu a čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!