Škvarkové rohlíky s omládkem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Na omládek:
110 ml (g) vlažné vody
rovná lžička Sladěnky
21 g droždí
130 g hladké mouky
Do těsta:
160 ml vody
60 g mletých škvarků
1,5 lžičky soli
1,5-2 lžíce lněného semínka
370 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a bez předehřevu necháme umíchat a vykynout těsto.

  2. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 15-16 dílků (15 dílků je o váze asi 55-59 g), z každého uděláme malou bulku a necháme na vále vykynout.

  3. Rozválíme na ovály, ze všech smotáme rohlíky, které znovu rozválíme dlaní do delšího a tenčího tvaru a na dvou plechách je necháme nakynout.

  4. Potřeme vejcem a v dobře vyhřáté troubě upečeme (220-230°C/asi 13-17minut - každá trouba peče jinak).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!