Fazolky téměř dietní

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g mražených fazolových lusků
1 stroužek česneku
150 g šunky
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky sezamových semínek
2 lžíce 12% smetany
kari koření
pepř
sůl
Parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky povaříme 5 minut v osolené vodě.

  2. Na oleji opečeme kostičky šunky, přidáme fazolky a po chvíli i najemno nakrájený česnek.

  3. Na pánvi si uděláme kousek místa, na kterém krátce opražíme sezamová semínka, která pak smícháme s fazolkovou směsí.

  4. Nakonec přidáme kari koření a smetanu, dosolíme, opepříme, po dvou minutách vypneme.

  5. Servírujeme posypané parmazánem buď samotné jako lehkou večeři, nebo s pečivem, nebo jako přílohu k masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!