Mrkváček

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
200 g jogurtu
100 g celozrnné mouky
50 g umletých vloček
3 velké nastrouhané mrkve
1 velké nastrouhané jablko
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
sníh ze 3 bílků
Krém:
1 plnotučný tvaroh
3 lžíce medu
1 kávová lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve v jedné míse smícháme sypké suroviny, následně v druhé míse smícháme mokré suroviny a vše zamícháme s vyšlehanými bílky.

  2. Směs přelijeme do menší dortové formy (18cm-22cm) a pečeme přibližně 35 minut na 180°C. Počítejte s tím, že se tento dort řadí mezi vlhké, tak se nenechte zmást, že stále nebude hotový.

  3. Mezitím, kdy se dort peče, připravíme krém smícháním všech ingrediencí.

  4. Po vychladnutí dort rozkrojíme a potřeme krémem. Vršek jsem ozdobila plátky mrkve. Necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!