Vepřová líčka na černém pivě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1-1,2 kg vepřových líček
4-5 cibulí
3 mrkve
česnek
sádlo
sůl
mletý pepř
kmín
plechovka černého piva

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná líčka překrájíme na stejně veliké kusy, potřeme je rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a okmínujeme.

  2. Cibule pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme a všechnu zeleninu dobře osmažíme na sádle. Osolíme ji a poklademe připravenými kousky masa. Pekáček zakryjeme a dáme péct do trouby na 200°C.

  3. Po 30 minutách pečení zalijeme polovinou piva, zbytek přidáme po další půlhodině a dopečeme odkryté. Podáváme s kynutým knedlíkem a dušeným kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!