Dýňový koláč s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
1 kg malé dýně (Hokaido)
150 g hladké mouky
150 g másla
150 g cukru krystal nebo napůl s medem
300 g mletých ořechů
50 ml mléka
1 kypřící prášek do perníku
2 lžičky skořice
1 lžička mletého hřebíčku
3 vejce
špetka soli
Krém:
250 g měkkého tvarohu
0,5 šlehačky ke šlehání + ztužovač
30 g rozpuštěného másla
3 lžičky cukru moučky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme a z bílků ušleháme tuhý sníh. Dýni oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubo. Do hnětací mísy dáme všechny ingredience na těsto, přidáme nastrouhanou dýni a promícháme v robotu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto vlijeme do vymazané formy a pečeme na 160°C cca 30 minut. Zda je koláč již upečený, vyzkoušíme špejlí. Pokud se těsto na špejli lepí, přidáme několik minut pečení navíc.

  3. Z uvedených ingrediencí uděláme krém. Vychladlý koláč krémem potřeme a povrch lehce posypeme skořicí. Uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!