Pangass pod brambo-mráčkem alá hamburger

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg brambor
mouka dle potřeby
salát rukola
cherry rajčátka
půlka kedlubny
sůl
pepř
bazalka
několik proužků červené papriky
olivový olej
tatarská omáčka/majonéza/některý z kupovaných dresingů...atd.
2-3 filety z pangasse (nakrájené na menší kousky)
majoránka
sladká nebo pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a nastrouháme na jemno. Prohněteme s moukou, tak aby vzniklo těsto ze kterého rukou vytváříme placičky. Do těsta podle chuti přidáme sůl a pečeme na sucho v teflonové pánvi, dokud bramboráčky nezezlátnou.

  2. Pangasse si den předem naložíme do několika lžiček majoránky, sladké papriky, soli, pepře a trošky olivového oleje. Na povrchu zaprášíme moukou.

  3. Placičky uchováváme teplé zatímco si na pánev nalijeme olej (tak, aby pokryl dno) a smažíme rybu. Hotovou rybu si sundáme na talíř a budeme ji skládat do bramboráčků.

  4. Bramboráček potřeme tatarkou, naskládáme lístky rukoly, dáme plátky ryby, opět přiklopíme bramboráčkem potřeným tatarkou a na vrch dáme nastrouhanou kedlubnu se solí a pepřem. Ozdobíme paprikou, rajčaty a bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!