Plněné kotletky s houbovým přelivem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
50 g farmářské slaniny
sýr Brie
1 cibule
koření uzená paprika
hladká mouka
sůl
mletý barevný pepř
500 g čerstvých hub
1 kelímek 30% smetany
olej
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety osolíme, opepříme, posypeme uzenou paprikou a naklepeme paličkou.

  2. Každou kotletku poklademe plátky farmářské slaniny a na ní položíme vedle sebe dva plátky sýru Brie.

  3. Plátek masa přehneme, okraje sklepneme paličkou a pro jistotu ještě sepneme párátky. Maso obalíme v hladké mouce.

  4. Na oleji osmažíme do zlatavé barvy nakrájenou cibulku a na ní z obou stran orestujeme maso.

  5. Vyjmeme jej a do výpeku dáme osmažit houby. Osolíme je a když pustí vodu, zalijeme smetanou.

  6. Kotletky vrátíme zpět, promícháme a dáme zapéct na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!