Rychlovka na Ajvaru s dýňovými nudlemi (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

300 g libového masa (použila jsem krůtí horní stehno)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 PL slunečnicového oleje
velká špetka Psyllia (není nutné)
200 g Ajvaru (i víc)
500 g dužiny dýně Goliáš
grilovací koření na zeleninu
sůl
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na PL oleje zpěníme cibuli, přidáme česnek. Až zavoní, přisypeme maso, aby se zatáhlo. Zaprášíme lžičkou mleté papriky, míchneme. Podlijeme půl dl vody, přidáme Ajvar, osolíme. Přikryjeme poklicí, dusíme do změknutí masa. Pokud se zdá sos moc řídký, můžeme ho zahustit velkou špetkou Psyllia.

  2. Mezitím ukrojíme kus z Goliáše, zbavíme ho kůry a semínek. Z dužiny nakrouháme nudle, osolíme je a necháme klasicky vypotit. Na pánvi rozehřejeme minimum oleje, vložíme vypocené dýňové nudle, které jsme zmáčknutím mezi dlaněmi zbavili vody. Posypeme půl KL koření na grilování zeleniny. Nesolíme. Párkrát obrátíme vařečkou na pánvi, až nudle lehce zbělají, jsou hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!