Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Gnocchi:
1 dýně Hokaido
300-400 g hladká mouka
2 vejce
2 lžičky soli
Omáčka:
olivový olej
cibule
čerstvé houby nebo sušené houby
Smetana na vaření
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi: Dýni rozkrájíme na menší kousky a dáme zhruba na hodinu do trouby, než změkne.

  2. Až je dýně dostatečně měkká, ještě horkou ji dejte do větší mísy a rozmixujte ponorným mixérem na pyré. K tomu přidejte sůl a vejce a postupně přisypávejte mouku, až se těsto nelepí.

  3. Z těsta si vždycky kousek odtrhněte a udělejte malou kuličku. Gnocchi potřebují hodně vody, takže je třeba vařit na několikrát. Noky jsou hotové, když vyplavou na povrch, je to 1-2 minuty.

  4. Houbová omáčka: Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji do zlatova, přidáme houby. Sušené podlijeme vodou, aby změkly. Chvíli je dusíme, a potom přilijeme smetanu na vaření. Chvíli vaříme, osolíme, opepříme, můžeme zahustit, tak si (Rozmícháme dvě lžíce hladké mouky nebo kukuřičného škrobu v trošce vody, přilijeme ke směsi a vaříme do zhoustnutí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!