Snadné a rychlé dýňové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g polohrubé mouky
250 ml mléka
230 g krupicového cukru
130 g dýňového pyré
90 ml oleje
20 g kakaa
2 celá vejce
2 lžičky skořice
1 vanilkový cukr
1 balíček prášku do pečiva
----
dýně (na pyré)

Postup přípravy receptu

  1. Dýňové pyré: Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout. Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor - cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce.

  2. Do mísy dejte vejce, krupicový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny. Snižte otáčky šlehače a přilijte mléko a olej. Šlehejte dál a mezitím si připravte mouku, do které přidejte prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte.

  3. Sypkou směs postupně přisypte k mokré směsi a vymíchejte hladké těsto.

  4. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné půlky přisypte kakao a do druhé půlky přidejte dýňové pyré.

  5. Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hladkou moukou. Spodní vrstva může být kakaová nebo naopak. Přidávat těsto můžete po lžicích.

  6. Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a řezy pečte 30 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!