Těstovinový salát s česnekem, rajčaty a mozzarelou

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g těstovin (vrtule)
4 lžíce extra panenského olivového oleje
4 velká zralá rajčata
2 rozetřené stroužky česneku
2 lžíce jemně nasekané petrželky
375 g sýru (mozzarella)
6 listů čerstvé bazalky
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvařte ve velkém hrnci slané vroucí vody. Poté je nechte důkladně odkapat.

  2. Pak je dejte do velké salátové mísy a lehce promíchejte s polovinou oleje.

  3. Dejte vychladnout.

  4. Rajčata nakrájejte na kousky a přidejte k těstovinám.

  5. Česnek a petrželku smíchejte se zbývajícím olejem a solí a přidejte do mísy k salátu. Nechte úplně vychladnout.

  6. Těsně před podáváním nakrájejte mozzarellu na prkénku na kostičky.

  7. Prkénko mírně nakloňte, aby nadbytečná tekutina odtekla.

  8. Sýr nasypejte na salát spolu s natrhanými lístky bazalky a pepřem. Podává se chlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!