Dušená vepřová plec sedláka Mrkvičky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
mletá červená paprika sladká
sušená bazalka
1 velká cibule
2 větší mrkve
zakysaná smetana (350 g)
sůl
olivový olej
máslo
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky.

  2. Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a silnější plátek másla.

  3. Po rozehřátí s máslem vložíme na jemno nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova.

  4. Vložíme na kostičky nakrájené vepřové maso a zprudka restujeme.

  5. Po zatažení masa přidáme dvě lžíce mleté sladké papriky a necháme lehce osmažit, ale opatrně, aby paprika nezhořkla.

  6. Obsah hrnce osolíme a podlijeme drůbežím vývarem, tak do ¾ masa. Promícháme a necháme na mírném ohni dusit do změknutí.

  7. Jakmile je maso měkké, tak přidáme na tenká kolečka nakrájené mrkve a přidáme jednu lžičku sušené bazalky. Lehce provaříme, aby mrkev změkla, ale nebyla rozvařená.

  8. Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní světlou jíškou a pokrm dokončíme tím, že přidáme obsah jednoho balení zakysané smetany, promícháme a již nevaříme.

  9. Podáváme s těstovinou nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!