Polévka z kedlubny a mrkve

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší kedlubna
3 mrkve
1 střední brambora
1 menší cibule
4 lžíce lučiny nebo tučného jogurtu
sůl
pepř
několik snítek čerstvého tymiánu
olej
lžíce másla (ideálně použijte ghí)
petržel (čerstvé bylinky dle chuti na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny si oddělte stranou.

  2. Zeleninu lehce restujte na rozpáleném oleji a zalijte vodou, osolte a opepřete dle chuti a přidejte lístky tymiánu. Vařte do měkka.

  3. Když je zelenina měkká, můžete ji lehce několikrát promixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné.

  4. Do hotové polévky přimíchejte lučinu a nebo jogurt, nechte rozpustit, ale již nevařte.

  5. Na menší pánvičce nechte na másle karamelizovat zbývající mrkev a kedlubnu, poté podlijte několika lžícemi vody a duste tak, aby byla zelenina na skus. Hotovou zeleninu lehce osolte a přidejte čerstvé bylinky. Vložte do hotové polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!