Cassoulet z PH po staročesku

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g bílých fazolí
500 g vepřového masa (krkovice, plec)
1 mrkev
1 větší cibule
1/2 menší cukety
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky drceného koriandru
1 bobkový list
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu.

  2. Druhý den přendáme zcezené fazole do PH.

  3. Maso nakrájíme na větší kostky (cca 5 x 5 cm), v misce smícháme sůl, pepř, bylinky, kurkumu a maso důkladně okořeníme.

  4. Na oleji opečeme měsíčky cibule, jemné nudličky mrkve a cukety. Jakmile začnou chytat barvu, přendáme k fazolím a promícháme.

  5. Na pánvi opět s trochou rozpáleného oleje restujeme zprudka maso a bobkový list.

  6. Jakmile se maso zatáhne, přidáme navrch k fazolím a do výpeku nalijeme trochu vody, aby se připečený výpek uvolnil.

  7. Rozpuštěným výpekem zalijeme fazole s masem, případně dolijeme vodou tak, aby fazole byly ponořené a maso tak do 3/4.

  8. Pomalíme 8 hodin na stupeň I.

  9. Podle chuti dosolíme a dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!