Duhová kachní játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

Kachní játra
olej
duhové koření 1 čajová lžička
tymián 1/4 čajové lžičky
sůl
mletá paprika sladká 1/4 čajové lžičky
1/2 oloupaného jablka
červená paprika 1/4 ks
zelená cibule
slanina 1 plátek
hladká mouka - 1 čajová lžička
voda
bílé víno suché 1 dcl

Postup přípravy receptu

  1. Kachní játra očistíme (neklepeme), posypeme kořením a tymiánem, solí a dáme pomalu opéct na pánev s olejem.

  2. Mezitím nakrájíme zeleninu (papriku na proužky, zelenou cibulku na širší kolečka a jablka na širší proužky). Pak játra posypeme hladkou moukou otočíme orestujeme, zasypeme mletou paprikou a ihned podlijeme horkou vodou (100 ml).

  3. Necháme probublat a játra vyjmeme stranou na talířek, přidáme víno a dosolíme. Vsypeme slaninu nakrájenou na proužky, jablka, papriku, cibulku a zamícháme a vložíme zpět játra.

  4. Prohřejeme 2 minutky pod pokličkou a můžeme servírovat. Jako příloha brambory, chléb, rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!