Palce s brusinkovo-šípkovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové palce (zúžená část panenky)
1 feferonka
3 polévkové lžíce zavařených brusinek
3 polévkové lžíce šípkové marmelády
3 polévkové lžíce sójové omáčky
250 ml vývaru
snítka tymiánu
Hermelín
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Palce nakrájíme na silnější medailonky, osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na pánvi. Přendáme do zapékací misky a dáme na 5 minut do rozpálené trouby na 220°C.

  2. Nakonec položíme na každý medailonek plátek Hermelínu a necháme roztéct.

  3. Mezitím do pánve na výpek přidáme brusinky, šípkovou marmeládu, sójovou omáčku, posekanou feferonku, tymián a vývar a provaříme do zhoustnutí.

  4. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!