Pikantní květáková rychlovka

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 větší květák
1 jarní cibulka
2 ČL dijonské hořčice
1 ČL červené kari pasty
2 tavené sýry
1 PL másla
4 vejce
sůl
kmín
pažitka
špetka muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Květák dáme vařit do osolené vody s kmínem na 5-10 minut.

  2. Měkký květák poté rozmačkáme vidličkou.

  3. Nakrájíme si jarní cibulku nadrobno, kterou orestujeme na másle do zlatova, přidáme měkký květáček a dál restujeme. Poté přidáme ostřejší hořčici, červenou kari pastu a roztavíme oba tavené sýry.

  4. Nakonec vmícháme vejce a zamícháme.

  5. Zdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!