Divoký guláš s pečenými brambory

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g předního hovězího (krk)
1 velká cibule
4 lžíce oleje
1 lžička červené papriky
2 lžičky koření Divočina
5 kuliček jalovce
6-8 sušených švestek
1 bobkový lístek
špetka mletého pepře
1 lžička česnekové pasty
2 lžíce ostrého kečupu
1 plná lžíce másla
2 lžíce rýžové hladké mouky
600 g brambor
1 lžička hrubé mořské soli
5 lžic olivového oleje
špetka másla na vymazání pekáče
1 lžíce grilovacího koření
1 lžička provensálského koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak vhodíme kuličky jalovce, koření, švestky a přidáme kečup a česnekovou pastu. Zalijeme vroucí vodou a dusíme 2 hodiny. Potom vložíme máslo a z rýžové mouky a vody si připravíme kašičku na zahuštění. Když se máslo rozpustí, zahustíme a na malém plameni a za občasného zamíchání vaříme další hodinu, až je maso fakt měkké.

  2. V průběhu vaření guláše oškrábeme brambory a nakrájíme je na větší kousky. Dáme je vařit s mořskou solí na 5-7 minut. Déle ne! Čas odměříme, jakmile začnou bublat. Potom zcedíme a dáme ochladit pod proudem studené vody. Pak je důkladně osušíme. V míse smícháme olivový olej s kořením. Vsypeme osušené brambory a důkladně, ale zlehka promísíme. Pekáček si vymažeme máslem, vsypeme ochucené brambory a dáme péct do trouby teplé 190-200°C na cca 15-20 minut, až zezlátnou.

  3. Na talíř dáme opečené brambory, maso z guláše a na závěr vše oblijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!