Žabičky

Recepty, Zdobení

Suroviny

všechno z cukru

Postup přípravy receptu

  1. Tento dort je tvořeny z běžné kakaové a vanilkové báze (piškotu)je slepovaný běžným čokoládovým krémem ve kterém jsou navíc obsažené křupavé čokoládové kuličky. Piškotová báze byla politá višňovým likérem, aby dort byl vláčnější a nebyl suchý.

  2. Byl seřezán na polokouli (jelikož jsou polokoule 2-jsou to jako 2větší klasické dvoupatrové dorty).

  3. Dál jsem rozválela červenou marcipánovou pastu a polokoule jsem ji potáhla.

  4. Z plastické cukrové pasty jsem vytvarovala stonek s listem. Stonek je o něco delší než na fotce jelikož je zakotven ve středu polokoule cca 15cm a kvůli estetice tento,,vpich je zalít čokoládou.

  5. Kdo je šikovnější může si vytvarovat za pomoci této pasty a marcipánu i třešňové květy či malé třešinky. Ty jsou tvořené z želé a stonky s listy opět z pcp. Já si květy a malé třešinky nechala udělat u cukráře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!