Chléb s tvarohem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 g hladké pšeničné mouky
40 g droždí
1 lžička krupicového cukru
125 ml mléka
150 g měkkého tvarohu(já dala nízkotučný)
1 vejce
10 g soli
30 g Hery + na vymazání formy (máslo)
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí.

  2. Přisypeme cukr, přilijeme polovinu vlažného mléka a vše opatrně promícháme.

  3. Uložíme na teplé místo a kvásek necháme asi 30 minut kynout.

  4. Do vykynutého kvásku přidáme zbylé vlažné mléko, tvaroh, vejce, sůl a nakonec přilijeme rozpuštěnou Heru.

  5. Vše důkladně prohněteme, mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme asi 50 minut kynout.

  6. Pak těsto rozdělíme na dva stejné díly a vytvarujeme chlebové šišky.

  7. Dvě obdélníkové formy vymažeme tukem, šišky do nich vložíme a necháme na teplém místě dalších 30 minut kynout.

  8. Vejce rozšleháme a těsně před pečením jím těsto potřeme.

  9. Pečeme nejprve 10 minut v troubě předehřáté na 210 °C, pak teplotu snížíme na 180 °C a dalších asi 30 minut chleba dopékáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!