Diplomatické řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g listového těsta
1 vejce
tuk
hrubá mouka na plech
Ořechové těsto:
5 vajec
180 g moučkového cukru
4 polévkové lžíce polohrubé mouky
1 kypřící prášek
80 g vlašských ořechů
Vanilkový krém:
500 ml mléka
100 g cukru
1 vanilkový cukr
2 vanilkové pudinky
250 g másla
Na dohotovení:
smetana ke šlehání
ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na dvě části a každý díl rozválíme na velikost plechu na pečení.

  2. Potřeme jej rozšlehaným vejcem a propícháme vidličkou. Pečeme při 200°C asi 20 minut.

  3. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do husté pěny.

  4. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové směsi.

  5. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a jemně namletými ořechy.

  6. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

  7. Pečeme při 170°C asi 30 minut.

  8. Vanilkový krém připravíme tak, že svaříme mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Do vlažného pudinku postupně zašleháme kousky změklého másla.

  9. Jeden díl upečeného listového těsta potřeme polovinou krému, navrch položíme vychladlý ořechový korpus, ten potřeme druhou polovinou krému a překryjeme opatrně druhým listovým těstem.

  10. Necháme v chladničce zatuhnout a pak jej nakrájíme na kousky a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!