Kuřecí minutková pánev

Recepty, Minutky

Suroviny

4 - 6 plátků kuřecího masa
olej
grilovací koření
6 žampiónů
3 stroužky česneku
1 cibule
1 cibulka (naťová)
1 mrkev
1 žlutá paprika
1 pórek (menší)
2 lžičky sojové omáčky
sůl
pepř
čerstvé bylinky či natě:
majoránka
libeček
pažitka
petrželka
cibulka
1 lžíce hladké mouky (solamylu)
100 ml vody (lze použít vývar nebo víno)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa pokrájíme na nudličky či kostky, opeříme, posypeme grilovacím kořením, osolíme (se solí opatrně - grilovací koření bývá mnohdy se solí v poměru až 80%), zakapeme olejem a necháme v misce uležet.

  2. Žampióny oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, pórek oloupeme a pokrájíme, nejlépe na plátky. Očištěnou mrkev a papriku pokrájíme na malé hranolky.

  3. Na rozpálenou pánev vložíme maso, prudce orestujeme, olej není třeba mělo by stačit množství oleje do masa vpravené.

  4. Přidáme žampióny, necháme podusit, po chvilce přidáme hranolky mrkve, plátky pórku a cibule, papriku, sojovou omáčku a bylinky.

  5. Pánev zaprášíme lžící hladké mouky nebo solamylu a podlijeme vodou, vývarem či vínem - podle toho co máme k dispozici, necháme provařit a můžeme podávat. Příloha: brambory - vařené, americké, hranolky, rýže, chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!