Pikantní žampionový gulášek
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g čerstvých žampionů
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 pálivá paprika
- 4 lžička kmínu
- pepř
- sladká paprika
- mořská sůl
- masox (já dala bujon z Justu)
- 100 ml smetany (Cremfine rostlinná)
- 2 lžičky celozrnné mouky (zahuštění)
Postup Pikantní žampionový gulášek
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme a dáme spolu s pálivou paprikou restovat na tuku (1/2 olivový olej + 1/2 máslo). Když cibulka mírně zezlátne přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvilce žampiony nasekané na větší kusy.
Orestujeme a přidáme uvedené koření. Podlijeme asi 100 ml vody a přidáme masox/bujon.
Zakryjeme poklicí a necháváme dusit tak dlouho, až houby pustí šťávičku. Zahustíme Cremfine smetanou s moukou.