Pikantní žampionový gulášek

Recepty, Houby

Suroviny

300 g čerstvých žampionů
2 cibule
3 stroužky česneku
1 pálivá paprika
4 lžička kmínu
pepř
sladká paprika
mořská sůl
masox (já dala bujon z Justu)
100 ml smetany (Cremfine rostlinná)
2 lžičky celozrnné mouky (zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme a dáme spolu s pálivou paprikou restovat na tuku (1/2 olivový olej + 1/2 máslo). Když cibulka mírně zezlátne přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvilce žampiony nasekané na větší kusy.

  2. Orestujeme a přidáme uvedené koření. Podlijeme asi 100 ml vody a přidáme masox/bujon.

  3. Zakryjeme poklicí a necháváme dusit tak dlouho, až houby pustí šťávičku. Zahustíme Cremfine smetanou s moukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!