Hovězí kližka na kořenové zelenině
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězí kližky
- 2 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel
- 1/2 celeru
- olej
- hladká mouka
- vývar či voda
- sůl
- pepř
- červená paprika mletá
- majoránka
- česnek
- libeček
- houby sterilované (čerstvé, mražené)
Postup Hovězí kližka na kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme - pokrájenou zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme hovězí maso pokrájené na kostky, osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou a necháme dusit.
Mezi tím si očistíme kořenovou zeleninu, popřípadě houby - pokud použijeme čerstvé či mražené, vše pokrájíme na plátky.
Zhruba po 30-40 ti minutách přidáme zeleninu k masu, dusíme do měkka, přidáme nasekaný česnek, majoránku, libeček.
Zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem či vodou.
Necháme provařit, úplně na konec přidáme sterilované houby.
Podáváme s rýží, bramborem... Dobrou chuť!