Daňčí ragú

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g daňčího masa
100 g sádla
100 g slaniny
1 ks cibule
1 ks mrkve
1 ks petržele
kus celeru
2 ks hřebíčky
kousek skořice
1-2 badyány
1 bobkový list
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
4 kuličky jalovce
1/3 l červeného vína
vývar
brusinkový kompot
třešňová marmeláda
20 g mouky
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle opečte kořenovou zeleninu.

  2. Krátce na to přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.

  3. Když se nám směs začne lehce připékat, přidejte cibuli.

  4. Když i cibule začne zlátnout, vložte do kastrolu osolené a opepřené daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo.

  5. Maso vyjměte, přidejte mouku a zlehka opražte.

  6. Přidejte koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijte vínem.

  7. Vložte opět maso a vše jen velmi zvolna duste. Vývar nebo vodu přilévejte dle potřeby.

  8. Přibližně v polovině dušení přidejte brusinkový kompot a marmeládu.

  9. Když maso změkne, nechte vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú nechte odležet do druhého dne. Podávejte ho s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!