Ctiradův čočkový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g velkozrnné čočky
100 g nakládaných kukuřiček
100 g balkánského sýra
1/4 pórku (6-10cm)
60 ml dobrého olivového oleje
vrchovatou lžíci koření Chimichuri (od Antonína)
200 ml zakysané smetany
limetka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme doměkka čočku (podle návodu na obalu) a necháme vychladnout. Přidáme kukuřici, nadrobno nakrájený pórek i balkán, vše promícháme s Chimichuri a zakysankou, přidáme ještě olivový olej a opatrně dosolíme.

  2. Necháme uležet v lednici alespoň hodinu a před podáním zakápneme limetkovou šťávou.

  3. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, ale lze použít i jako příloha ke grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!