Cizrna v kokosovém mléce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

275 g brambor (nakrájených na 1 cm kostičky)
250 ml horké vody
400 g konzervované cizrny scezené a propláchnuté
250 ml kokosového mléka
1 lžička soli
2 lžičky slunečnicového oleje
4 stroužky česneku nakrájené nadrobno nebo propasírované
2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mleté kurkumy
1 lžička mletého kajenského pepře
šťáva z 1/2 citronu
vařená rýže Basmati k servírování

Postup přípravy receptu

  1. Dejte brambory do středně velkého hrnce s horkou vodou. Přiveďte k varu, poté snižte oheň na středně nízký stupeň, zaklopte a vařte 6-7 minut. Přidejte cizrnu a vařte nezaklopené 3-4 minuty, dokud nejsou brambory měkké.

  2. Přidejte kokosové mléko a sůl a na mírném ohni přiveďte k varu.

  3. ) Mezitím, rozehřejte malou pánvičku na mírném ohni, poté přidejte olej. Přidejte česnek a vařte, často promíchejte, dokud nezačne hnědnout. Přidejte koriandr, kurkumu a kajánský pepř a vařte za stálého míchání 25-30 sekund.

  4. Přelijte tento aromatický olej k cizrně. Přidejte citronovou šťávu a sundejte z hořáku. Podávejte s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!