Zapečená špagetová dýně ala carbonara

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

špagetová dýně
šunka
Gorgonzola (Niva, Parmezán)
pórek
čerstvá paprika
bazalka
olivovový olej
stroužek česneku
mletý pepř
sůl
250 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).

  2. Špagetovou dýni podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme semena.

  3. Půlky dýně osolíme, položíme vydlabanou stranou na plech, podlijeme vodou a pečeme v troubě 30-40 minut.

  4. V mezičase na pánvi orestujeme směs šunky, pórku a papriky.

  5. Když je dýně upečená, necháme ji chvilku zchladnout a pak pomocí vidličky vnitřek dýně vyšpagetujeme.

  6. Dáme do mísy, přidáme orestovanou směs, ochutíme mletým pepřem, solí, čerstvou bazalkou, česnekem a lehce promícháme.

  7. Touto směsí naplníme půky dýní a navrch poklademe nebo posypeme sýrem.

  8. Vrátíme do trouby a krátce zapečeme, aby se sýr roztavil. Pokud máte v troubě integrovaný gril, můžete dýně dogrilovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!