Zálesácké kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřových kotlet
200 g cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky hořčice
1 lžička worcesteru
1 lžička koření Vegeta speciál
1/2 lžičky kari koření
1/4 lžičky chilli koření
1 lžíce solamylu
100 g oleje
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích a mírně osolíme.

  2. Cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, čili koření, solamyl a olej, prošleháme a vložíme do marinády kotlety, které marinádou pořádně obalíme. Takto naložené ponecháme minimálně 3 hodiny v lednici, lépe je nechat naložené přes noc.

  3. Pak je na horkém oleji orestujeme z každé strany cca 2-4 minuty a podáváme. Vhodná příloha jsou hranolky, popřípadě jen zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!