Chutná žampionová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

10 žampionů (i více)
1 menší cibule
100 g dobré slaniny -dala jsem vyuzenou)
2 stroužky česneku
2 velké lžíce tmavé a husté sojové omáčky
plátek másla nebo olej
petrželka (nemusí být)
trošku kayenského pepře
1 smetana 33%
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno, žampiony na půlky a z půlek plátky, slaninu na kostičky. Do odpovídajícího hrnce si dáme máslo, až se rozpustí, přidáme slaninu a po chvíli cibuli, mícháme a necháme obojí osmažit do světla. Pak dáme žampiony, necháme chvilinku dusit, aby se nám nepřipekly a přidáme sojovou omáčku, kayenský pepř, promícháme a zalijeme 250 ml vody a dusíme dál tak dlouho, až se nám voda dost vydusí a žampiony s cibulí budou husté, přidáme prolisovaný česnek, osolíme dle své chuti, zalijeme smetanou a můžeme dát malé množství vody, bude-li omáčka moc hustá. Nakonec nasypeme hrstičku nasekané petrželky - já jí nedávala a necháme povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!