Lehký tvarohový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky
2 lžíce moučkového cukru
1/2 prášku do pečiva
125 g Hery
1 vejce
Náplň (hrnky opět čtvrtlitrové):
2 měkké tvarohy v alobalu
1 hrnek mléka
1/4 hrnku oleje
1/4 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
1 vejce
meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme na válu. Vzniklé těsto namačkáme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Natáhneme jej i na strany formy, asi do výše 1,5 cm.

  2. Těsto ve formě potřeme slabou vrstvou meruňkové marmelády a na ni nalijeme umixovanou tvarohovou náplň.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!