Zelňačka s domácím kysaným zelím

Recepty, Polévky

Suroviny

Domácí kysané zelí
Klobása
4 brambory
Masox
Pepř
Nové koření
Bobkový list
Červená paprika
Chilli
Zákys 100 ml
Smetana 250 ml
Mouka
Cibule
Olej

Postup přípravy receptu

  1. Domácí zelí, bobkový list, nové koření a brambory dáme vařit. Na oleji si osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku, chilli, pepř a pak poprášíme moukou. Tím máme hotovou zásmažku.

  2. Zásmažku přidáme k vařícímu se zelí, přidáme masox. Vaříme 15 minut a poté přilijeme smetanu a zakysanou smetanu a vaříme ještě asi 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!