Chilli con zeleninka

Recepty, Luštěniny

Suroviny

2 střední cibule
3 stroužky česneku
1 střední pórek
1 červená chilli paprička
2 PL rajčatového pyré
250 g čočky (hnědé nebo zelené)
250 g červené čočky
800 g sterilovaných červených fazolí
800 g rajčat čerstvých nebo sterilovaných
1,2 l vývaru
koření: (uvádí všeho 2 PL, ale je to až dost, takže raději nejdřív méně, případně dochutit)
2 pl mletý římský kmín
2 pl mletý koriandr
2 pl uzená paprika
2 pl sušené oregáno
1 KL skořice nebo půl svitku
muškátový oříšek
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, pórek a chilli papričku.

  2. Nejprve osmažíme cibuli s pórkem a pak přihodíme chilli papričku s česnekem. Přidejte koření, bylinky, rajčatové pyré a podlijte vývarem.

  3. Vmíchejte obě čočky, rajčata, osolte a opepřete.

  4. Uveďte do varu a vařte na mírném ohni. Občas dolijte podle potřeby vývar. Červená čočka se rozvaří a vše nám krásně zahustí.

  5. Když je čočka měkká, přidáme okapané fazole, prohřejeme a dochutíme.

  6. Pokud byste měli rajčata dost kyselá, můžete malinko přisladit špetkou cukru. V knize se píše jako příloha buď rýže nebo pečené brambory ve slupce, posypané koriandrem, s dílky limetky a zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!