Jednoduché Chilli con carne s chilli čokoládou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

200 g hovězího masa (nameleme)
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
sůl dle chuti
půl lžičky uzené mleté papriky
pepř černý čerstvě mletý
půl lžičky drceného kmínu
2 lžíce rajského protlaku nebo passaty
400 g červených fazolí (konzerva)
140 g nakládané kukuřice
1 lžička sekaných koriandrových stonků
100-150 ml vývaru
na dokončení chilli čokoládu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli rozpůlíme, oloupeme a nasekáme najemno, česnek a papričku očistíme a nasekáme. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej, zpěníme cibuli, přidáme česnek, chilli, kmín a maso. Rychle orestujeme, přidáme uzenou papriku, promícháme a vmícháme protlak. Podlijeme (100 ml vývarem), lehce osolíme a na mírné teplotě necháme probublávat cca 10 minut, podle potřeby přilijeme vývar.

  2. Scedíme, propláchneme a na sítu necháme okapat fazole a kukuřici. Přidáme vše do pánve, opepříme, promícháme a necháme ještě 5 minut bublat. Dle chuti dosolíme a podáváme v misce nebo hlubokém talíři s kouskem chilli čokolády, s nachos nebo po našem, s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!