Česnekové kuřecí kousky v marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehenní řízky
3 jarní cibulky
česnek nakrájený na plátky (já dala 4 stroužky)
mandle drcené na kousky
sojová omáčka
kremžská hořčice
zázvor
sladká červená paprika
sůl
pepř
marináda
olej
čínské nudle

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibulku společně s česnekem a mandlemi.

  2. Maso nakrájíme na menší špalíčky a naložíme je do marinády.

  3. Marináda: sojová omáčka, kremžská hořčice, zázvor mletý nebo krájený, sladká červená paprika, sůl, pepř, marinovací omáčka, trošku oleje. Maso necháme marinovat asi 1/2 hodiny předem. Potom přidáme na pánvičku a dusíme do měkka.

  4. Mezitím si uvaříme zvlášť čínské nudle podle návodu (dát do vroucí osolené vody a vařit asi 3 min, pak slijeme, dáme kousek másla a trochu sojové omáčky). Nudle můžeme dát na talíř nebo přimíchat k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!