Jednoduché kynuté koláče

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 kostky drozdi
150 ml mleka
1/2 lzicky soli
250 g polohrube mouky
90 g cukru krystalu
1 zloutek
25 g masla

Postup přípravy receptu

  1. Udelame kvasek - drozdi, 1/2 davky tepleho mleka, lzicka cukru.

  2. Na testo smíchame mouku, zbytek cukru a mleka, sul, zloutek, maslo a pridame hotovy kvasek. Vyslehame metlou na testo, do hladka. Dame kynout cca na 1 hod. Pak promichame a znovu kynout cca 1/2 - 1 hodinu.

  3. Na moukou vysypany val preklopime testo, rozvalime ci roztahneme na 1 cm vysoko. Pak sklenickou ci stamprdlou vykrajme kolecka a poklademe na plech. Nakonec doprostred udelame dulek. Zapneme troubu na 190° a testo nechame jeste dokynout na plechu, prikryte uterkou. Pak se pece do zlatova. Ihned po upeceni jeste potreme rozpustenym maslem, a pote pridame do dulku marmeladu, povidla....a posypeme mouckovym cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!