Houbové roštěnky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 700 g hovězí roštěné
2 velké cibule (nebo tři střední)
50 g uzeného špeku
olej nebo sádlo
1 miska čerstvých nebo mražených hub (nebo větší hrstka sušených, předem namočených)
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
3 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
vývar
jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky, které jsme po stranách nakrojili, aby se tepelnou úpravou nezkroutily.

  2. Po osmažení roštěnek přidáme nasekaný česnek a bylinky, promícháme a necháme rozvonět. Maso zalijeme vývarem tak, aby byly roštěnky potopené, přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí, za občasného promíchání a podlití.

  3. Po změknutí masa roštěnky vyjmeme, omáčku doplníme do požadovaného množství vývarem, vyndáme větvičky z bylinek, dochutíme solí a pepřem dle chuti, zahustíme domácí jíškou z másla a hladké mouky nebo troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a necháme provařit. Roštěnky vrátíme zpět do omáčky prohřát a podáváme.

  4. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, noky, rýží či bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!