Květáková / brokolicová minutka s masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

250 g květáku nebo brokolice (předvařené růžičky na skus)
150 g drůbežího masa (nebo maso vepřové, králičí, sojové...)
olej
kari nebo jiné námi oblíbené koření
sůl
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky a osolíme, povaříme krátce v mírně osolené vodě na pevnější skus. Scedíme, posypeme lehce kořením a necháme okapat. Kari koření můžeme přidat i do vody, ve které zeleninu budeme vařit.

  2. Maso pokrájíme na menší kousky nebo nudličky, okořeníme a osolíme dle vlastní chuti a na oleji osmažíme za občasného promíchání doměkka a dozlatova, ke konci smažení přisypeme k masu dobře okapaný květák nebo brokolici a dosmažíme vše společně, nakonec lehce zeleninu s masem zakápneme sojovou omáčkou (nemusíme).

  3. Podáváme pro větší jedlíky s menší bramborovou nebo zeleninovou přílohou nebo samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!