Celerové hovězí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězího masa, dle vlastního výběru
50 g špeku
1 cibule
100 g celeru - oloupaného
100 g řapíkatého celeru
sůl
mletý pepř
vývar
jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit naklepané, osolené a opepřené plátky masa, které jsme po stranách nakrojili, aby se nám při vaření nekroutily. Maso můžeme také pokrájet na kostky velikosti sousta.

  2. Po osmažení masa přilijeme vývar, cca 200 ml a dusíme pod poklicí téměř doměkka, za občasného podlití a zamíchání dle potřeby.

  3. K masu přisypeme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer a na hranolky pokrájený oloupaný celer. Vše dodusíme doměkka, dle potřeby přilijeme vývar, omáčku zahustíme jíškou dle potřeby a vše krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.

  4. Podáváme s knedlíkem, noky, rýží, těstovinami, bramborem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!