Bramborovo-celerové halušky s tavenými sýry

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

7 větších brambor
1/2 celeru
polohrubá mouka
3 tavené sýry
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a na struhadle je nastrouháme na nejjemnější straně (takové ty hvězdičky). Celer zpracujeme tím samým způsobem. Začneme sypat polohrubou mouku, abychom měli vláčné těsto. Přidáme špetku soli.

  2. Připravíme vodu do většího hrnce a uvedeme do varu. Na správné halušky použijeme síto na halušky, pokud nemáte, použijte třeba lžičky a dělejte malé noky. Za občasného míchání vaříme cca 10-15 minut. Hotové halušky scedíme, ale neproplachujeme a vložíme do vhodné mísy.

  3. Tavené sýry roztíráme stěrkou mezi horkými haluškami. Dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!