Chlebové dalamánky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 100 g tvrdého chleba
- 200 g hladké mouky
- sůl
- drcený kmín
- kvásek z 20-30 g droždí
- vlažná voda
- kmín
- sezamová semínka nebo lněná semínka na posypání
Postup Chlebové dalamánky
Postup přípravy receptu
-
Chleba nalámeme do mísy a lehce polijeme vodou, aby nasákl a změkl.
Pak přidáme zbylé suroviny a necháme těsto vykynout.
Po vykynutí z těsta vyválíme válečky, dáme je na plech a necháme jěště chvíli nakynout.
Navrch můžeme nasypat kmín, lněná nebo sezamová semínka.
Dalamánky dáme do vyhřáté trouby na cca 30 minut.
Během pečení potíráme dalamánky vodou a do trouby nezapomeneme dát plechový hrníček s vodou.