Chlebové dalamánky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

100 g tvrdého chleba
200 g hladké mouky
sůl
drcený kmín
kvásek z 20-30 g droždí
vlažná voda
kmín
sezamová semínka nebo lněná semínka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Chleba nalámeme do mísy a lehce polijeme vodou, aby nasákl a změkl.

  2. Pak přidáme zbylé suroviny a necháme těsto vykynout.

  3. Po vykynutí z těsta vyválíme válečky, dáme je na plech a necháme jěště chvíli nakynout.

  4. Navrch můžeme nasypat kmín, lněná nebo sezamová semínka.

  5. Dalamánky dáme do vyhřáté trouby na cca 30 minut.

  6. Během pečení potíráme dalamánky vodou a do trouby nezapomeneme dát plechový hrníček s vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!