Špenát na celerovém základu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 sáčky mraženého špenátu (po 450 g)
1 cibule
6-8 utřených stroužků česneku
150 g jemně nastrouhaného celeru
1 lžíce másla
2 plné lžíce hladké mouky
cca hrnek vývaru vývaru + mléko
sůl
bílý pepř
smetana na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli restujeme s polovinou česneku na másle. Přidáme celer a společně opékáme asi dvě minuty. Zasypeme moukou a chvíli restujeme. Zalijeme částí studeného vývaru a vytvoříme hustý bešamel. Vaříme a mícháme asi 6-8 minut. Povolený špenát nakrájíme na kousky a přidáme do omáčky.

  2. Necháme asi pět minut povařit a neustále občas mícháme. Já jsem omáčku projela tyčovým mixérem, aby byla hladká. Nakonec přidáme zbylý česnek a dochutíme solí a pepřem. Zjemníme lehce smetanou a podáváme s vařenými bramborami, vařeným hovězím masem nebo různě upraveným vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!