Vietnamské masové závitky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Závitky:
mleté maso 500 g
čínské černé houby - hrnek
cibule 1
mrkev 1
kedluben 1/4
jarní cibulka
ústřicová omáčka 2 - 4 lžíce (je místo soli)
pepř
vejce 1
skleněné nudle 80-100 g
rýžový papír
Zálivka:
voda
ústřicová omáčka 1-2 lžíce - (je místo soli)
šťáva z citronu
cukr cca 2 lžíce
česnek 2 stroužky
(zelenina)
kedluben nebo okurka
mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Závitky: černé sušené houby namočíme do vody. Skleněné nudle připravíme dle návodu.

  2. Do mletého masa dáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku, najemnou nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný kedluben.

  3. Přidáme ústřicovou omáčku (slouží i místo soli), pepř, vejce a promícháme. Pak přidáme pokrájené černé houby, přidáme skleněné nudle a zamícháme.

  4. Mezitím namočíme utěrky a dáme je na kuchyňskou linku.

  5. Do mísy dáme vlažnou vodu a na 1 sekundu do ní vložíme rýžový papír, který hned vyndáme a položíme na navlhčené utěrky. Necháme ho chvíli změknout a poté na něj dáme masovou směs a zabalíme.

  6. Připravené rolky smažíme nejlépe na pánvi v rozpáleném oleji (rolky položíme a v oleji přetočíme ve směru zabalení, aby se papír osmažil nerozbalený a držel tvar).

  7. Poté necháme okapat přebytečný olej.

  8. Zálivka: vezmeme vodu (cca 250ml), přidáme ústřicovou omáčku, cukr a na plátky nakrájený česnek a necháme česnek louhovat (Mezitím můžeme udělat závitky).

  9. Poté česnek vyndáme, přihodíme na plátky nakrájenou okurku nebo kedluben a můžeme podávat. Kdo má rád slanější, přidá více ústřicové omáčky, kdo rád sladší, může přidat více cukru,...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!