Celerové bábovičky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g celeru
4 vejce
2 lžíce mléka
2 stroužky česneku
2 lžičky citrónové šťávy
2 lžičky hořčice
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
sůl
pepř
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Nasypeme ho do mísy, vmícháme vejce, mléko, propasírované stroužky česneku, hořčici a citronovou šťávu. Pak vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl, pepř a nasekané bylinky.

  2. Formu na muffiny vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do důlků rozdělíme rovnoměrně těsto tak, aby sahalo do 3/4 formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25 - 30 minut dozlatova. Hodí se jako výborná příloha k hustým polévkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!