Cannelloni s tvarohem a špenátovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

cannelloni
150 g tvrdého sýra
Náplň:
500 g jemného tvarohu
1 vajíčko
bílý pepř
sůl
5-6 stroužků prolisovaného česneku
Omáčka:
3 lžíce hladké mouky
olej
1/2 l mléka
sůl
mletý pepř
200 g mrazeného špenátu

Postup přípravy receptu

  1. Zmiešame všetky ingrediencie na náplň a naplníme ňou cannelloni (surové, nevaríme ich !!!).

  2. Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Pridáme špenát, osolíme, okoreníme a necháme špenát rozpustiť.

  3. Do vymasteného pekáčika nalejeme naberačku špenátovej omáčky a poukladáme vrstvu cannelloni.

  4. Opäť zalejeme omáčkou, posypeme postrúhaným syrom a uložíme druhú vrstvu cannelloni. Vylejeme zvyšnú omáčku, posypeme syrom a dáme do rúry zakryté piecť.

  5. Po 20 minútach odkryjeme a dopečieme pri strednej teplote.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!