Rychlé cannelloni

Recepty, Těstoviny

Suroviny

použila jsem krátké velké těstoviny z tvrdé pšenice
2 rajčata
olej pod maso
cibulka
mleté maso, asi 1/2 kg
kečup
sůl
koření do italských jídel
česnek - 2 stroužky (každému podle chuti)
sýr na posypání (čedar nebo cihla)

Postup přípravy receptu

  1. Na dno zapékací nádoby jsem pokládala na plátky rajčata, aby těstoviny měly vlhkost a také, aby se nepřipekly ke dnu. Na ně jsem poskládala nastojato těstoviny.

  2. V hrnci jsem osmažila cibulku s česnekem, na to vložila mleté maso, zalila drobet vodou, aby se oddělilo. Přidala jsem kečup, sůl, koření (někdy přiliji i domácí pastu z cukety, cibulí a česneku). Chvilku míchám na plotně, pak směs naliji na těstoviny a lžící to vše vtlačím to těch těstovin.

  3. Peču na 180 °C asi 45 min, dokud není sýr jak ho mám ráda - zlatý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!