Smetanové brambory z pánve

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor
80 -100 ml smetany ke šlehání
trochu oleje
2 lžičky hrubozrnné hořčice
koření na farmářské brambory
kmín
sůl
libeček
kopr nebo oregano

Postup přípravy receptu

  1. Brambory předem uvaříme ve slupce do poloměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Do větší pánve dáme olej. Brambory s kmínem a solí opečeme do zlatova. Obsahem pánve jen prohazujeme, aby se brambory nerozbily.

  2. Ve smetaně rozmícháme hořčici a koření. Brambory polijeme a necháme chvíli probublat. Odstavíme, vmícháme oblíbenou bylinku a necháme pár minut odstát. Brambory smetanu krásně nasají. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!